Yhteystiedot

Viron Ortodoksisen Kirkon Ystävyysseura VYS ry
S-posti:
vys.eaok.posti@gmail.com
Löydät meidät myös Facebookista
Viron ortodoksisen kirkon ystävyysseura VYS ry

Uusimmat kuvat

Kuva-albumi

Vapaussodan voitonpylväs Tallinnassa

Vapaussodan voitonpylväs Tallinnassa

Kuvan tiedot:

Tallinnassa Vapauden aukiolla paljastettiin 22.6.2009 Vapaussodan voitonpylväs (Vabadussõja võidusammas ) . Pylvään huipulla on Viron Vapaudenristi.

Viron vapaussota (viroksi Vabadussõda, myös Viron itsenäisyyssota) käytiin vuosina 1918 -1920, jossa Viro taisteli Neuvosto-Venäjää vastaan. Sodan toisessa vaiheessa Viron tasavalta taisteli myös Baltian yhdistynyttä herttuakuntaa baltiansaksalaista Baltian Landeswehriä vastaan Pohjois-Latviassa. Sotatoimiin osallistui virolaisella puolella niin Britannian Kuninkaallinen laivasto kuin myös Luoteis-Venäjän armeija Viron itsenäisyyttä tunnustamatta.

Viron vapaussota on yksi suomalaisten käymistä heimosodista. Suomesta sotaan osallistui kaksi vapaaehtoisjoukkoa: I Suomalainen Vapaajoukko ja Pohjan Pojat. Edelliset taistelivat Itä-Virossa Narvan suunnalla, kun taas jälkimmäiset suuntaisivat Etelä-Viroon ja rajallisesti myös Latvian puolelle. Suomalaisten vapaaehtoisjoukko-osastojen ylipäällikkönä toimi Tartossa Suomen sisällissotaan osallistunut kenraalimajuri Martin Wetzer valtionhoitaja Carl Gustaf Mannerheimin käskystä. Hankkeesta vastasi Viron Avustamisen Päätoimikunta.

(Kuva: Mari-Ann Kelam )
Avainsanat: Ei avainsanoja
Kuvakoot:
Esikatselukuva
Pieni kuva
Suuri kuva
Alkuperäinen kuva
Kuvaa on katsottu 2160 kertaa

Muut kuvat:

Vapaussodan voitonpylväs TallinnassaVapaussodan voitonpylväs Tallinnassa
Edellinen kuva:Seuraava kuva:
Kohila 2009Vapaussodan voitonpylväs Tallinnassa

Kommentit

Ei kommentteja

Kommentoi kuvaa

Kommentti:*
Nimi:*